Blog

Routeplanner naar een gezond lijf

Lieve mensen,

Het leven bestaat uit keuzes maken, gemakkelijke keuzes, moeilijke keuzes maar ook keuzes die jouw leven voorgoed kunnen veranderen. Soms overkomen je dingen waarin je niets te kiezen had. Je hebt wel de keuze over de manier waarop je hiermee omgaat. 

Verlies is een harde les

Verlies is meestal geen keuze maar een les. Een doorgaans harde les waar je uiteindelijk enorm veel kracht uit kunt halen. Deze lessen, maken je wie je bent. Zoals je op mijn website kunt lezen, heb ik behoorlijk wat verloren in mijn leven. Hierbij wil ik ingaan op mijn gewichtsverlies.

Stop met excuses

Komen deze uitspraken jou ook bekend voor als het over lichaamsbeweging gaat?

 • Ja, ik ga binnenkort langs de sportschool
 • Ja, ik ga zodra ik tijd heb
 • Ik wil eerst nog wat afvallen
 • Ik heb last van mijn…. dus ik kan beter nog even wachten
 • Het is nu te warm/koud/nat/mistig/glad enz….
 • Ik ben daar te oud voor

Ik kan zo nog wel een poosje doorgaan met het opschrijven van excuses, maar realiseer je, dat alle excuses die verzonnen worden, de drempel verhogen om aan jezelf te gaan werken.

Wees lief voor jouw lichaam

Ook ik heb jarenlang excuses gebruikt om maar geen actie te hoeven ondernemen, totdat ik besefte dat mijn lichaam het belangrijkste en eigenlijk enige bezit is wat ik heb.

Hoe kan ik zo slecht voor mijn lichaam zijn, waarom stop ik dingen in mijn mond die mij ongezond maken en waarom zit ik meer met mijn ogen naar een scherm te kijken en vergeet ik deel te nemen aan het échte leven, dat zich buiten het scherm afspeelt?

Ik zat vast in mijn eigen excuses en patronen en ik ben er uit gekomen. Niet alleen hoor, ook ik heb hulp gehad om stappen in de goede richting te zetten. Ik heb een ontzettend lieve partner die, tot mijn grote frustratie, regelmatig over de sportschool begon. Ik bleef me afzetten en ik bleef uitstellen. Een lieve vriendin van ons, wees mij op een bepaald dieet, dat ik inmiddels volledig in mijn leven heb geïntegreerd. Iedereen heeft stimulans en motivatie nodig, ook ik.

De drempel

Wat ik wel heb beseft is dat de drempel naar de sportschool hoog kan zijn. En die drempel wordt alleen maar hoger en hoger naarmate je langer uitstelt. Als je eenmaal al je kracht bij elkaar hebt geraapt en de drempel van de sportschool gaat beklimmen, dan ga je absoluut van deze uitdaging profiteren. Nu moet ik wel bekennen dat ik graag grenzen opzoek en dan ook full power ging na mijn eerste drempelbeklimming. Eigenlijk is dit nu óók weer niet nodig, maar voor mij werkt het.

Goed, de overwinning is binnen. De drempel die je overwonnen hebt lijkt nu plotseling op bijna gemakkelijke hoogte te liggen. Ik heb zelf gekozen voor een kleine sportschool met leuke begeleiding en overzicht. Eerder was ik bij een grote sportschool. Daar heb je wel meer luxe, maar voor mij voelt kleinschalig prettiger.

zichtbare vruchten

Ik ben gaan trainen! 3x per week! Vaak zie je dezelfde mensen die aan het sporten zijn, en wordt het warempel nog gezellig daar zeg! Na een week of 8 sporten en opletten met je voeding, beginnen de zichtbare vruchten zich af te werpen en steeds vaker hoor je van je medesporters woorden als:

 • Wat zie je er goed uit
 • Je gaat het al goed zien zeg
 • Jij bent toch wel veel afgevallen in die paar weken
 • Wow wat ziet jouw huid er gezond uit
 • Je bent hier zo vaak, wat knap

Iedere keer als er zo’n opmerking gemaakt wordt, dan groei je een beetje. Krijg je iets meer zelfvertrouwen. Je weet waar je het voor doet, maar nu ga je het ook echt voelen. 

Nieuwe gewoonte

Na twee tot drie maanden trouw aan jezelf te werken, is er iets met je geest gebeurd, waardoor het een nieuwe gewoonte is geworden. Een gezonde en motiverende gewoonte die jouw leven in alle opzichten positief zal beïnvloeden. Je voelt je gezonder, je gaat er beter uitzien, je gaat meer ondernemen, je krijgt energie en je word gelukkiger. Dit werkt uiteraard door in je sociale kringen. Mensen om je heen profiteren mee met jou. Mensen blijven kuddedieren, dus zodra jij geluk uitstraalt zal jouw omgeving dat oppikken. 

Wellicht vraag jij jezelf na het lezen van deze tekst af, Tab, leuk geschreven hoor maar HOE DAN?

Dat is nou toevallig zeg, weet je dat ik je daarmee op weg kan helpen? Weet je dat ik je kan motiveren om jezelf weer te laten shinen en in je kracht te komen? 

Wil jij terug in bloei schieten

Wil jij sterk in het leven staan

Wil jij winnen van jouw excuses 

Wil jij weer blij zijn met jezelf

Stuur me dan een berichtje of vraag een gratis adviesgesprek aan. 

Kies voor jezelf en voor je lichaam!

Out of the box

Eigenlijk ben ik al erg lang bezig met het coachen van mensen. Vrienden, familie, mensen die me om hulp vragen. Het helpen van mensen is voor mij vanzelfsprekend, ik word er blij van! Mensen die op het randje van de afgrond staan, trek ik moeiteloos terug het leven in. Ik werk niet met regeltjes die in studieboeken beschreven staan. Natuurlijk heb ik heus trucjes geleerd die ik soms toe zal passen maar mijn manier van coachen is out of the box. Ik volg mijn gevoel, mijn intuïtie en zal samen met jou die berg, die onmogelijk lijkt om te beklimmen, vol vertrouwen trotseren. Dit heet geen werk, dit heet passie.

Wat mag je van mij verwachten als coach?

Ik zal je actief ondersteunen. Ik help je om duidelijkheid te scheppen in jouw doelen. Ik toon welke acties daarbij horen en hoe je gefocust blijft.

Ik zal effectief naar je luisteren en vragen stellen. Ik bied geen oplossingen maar zal jou stimuleren om zelf inzicht te krijgen in jouw probleem. Ik motiveer jou tot actie, zodat je zelf in staat bent tot oplossingen te komen en een nieuwe, positieve visie op het leven te ontwikkelen.

Photography https://liane-pictures.nl/