Stress en burn-out

Stress en burn-out: klinkt dat bekend? Wanneer je korte termijngeheugen een vakantiedag lijkt te hebben genomen en het lezen van een boek voelt alsof je een marathon aan het lopen bent – ja, dan zit je waarschijnlijk in hetzelfde schuitje als veel anderen. Goed nieuws: het ligt niet aan jouw verbeelding, deze signalen zijn geen fabeltjes.

Nu komt de wetenschappelijke spoiler: de oorzaak van deze sensatie bevindt zich in een knus hoekje van je brein, genaamd de hippocampus. Dit breinbolwerk is essentieel voor het verwerken van informatie, maar helaas niet immuun voor stress. Langdurige blootstelling aan stresshormoon cortisol laat de hippocampus krimpen, bijna alsof het op een strenge low-carb dieet is.

Cortisol, de niet-zo-vriendelijke hersencelbully, kan de boel aardig saboteren door het doodgaan van neuronen. Ja, je leest het goed, een hersenscan zou een ‘voor’ en ‘na’ foto kunnen tonen van je krimpende hippocampus.

Maar treur niet, want hier zijn we om de dag te redden! Herstel van een burn-out volgens Tabitha is een driedelig avontuur:

  1. Acceptatie: Tijd voor een beetje zelfliefde! Accepteer waar je staat, pluis uit wat je energie geeft en wie je eigenlijk bent, op zoek naar je innerlijke superheld.
  2. Herstellen: Nu bouwen we je mentale en lichamelijke veerkracht weer op – denk aan de montage in een superheldenfilm waar de held zich voorbereidt op de grote confrontatie.
  3. Ga het doen: Stap terug in de ring met nieuwe vaardigheden en inzichten, klaar om de wereld te laten zien wat je waard bent.

Laten we samen die vervelende burn-out de deur wijzen! Ik sta voor je klaar om te luisteren en je te helpen dingen ánders aan te pakken (of sommige gewoonweg niet meer te doen). Verwacht hulp bij het optimaliseren van je voeding, slaap, ademhaling, en zelfs je houding.

Je krijgt van mij praktische tools die naadloos aansluiten op je dagelijkse ritme, om ervoor te zorgen dat jij je snel beter voelt en weer de touwtjes in handen hebt.

Mocht je tussen de sessies door even struikelen of heb je een vraag? Geen zorgen, ik antwoord altijd binnen 24 uur! Immers, je voelt je niet alleen ‘ziek’ tijdens onze sessies. Met een knipoog en volle steun, zijn we samen op weg naar herstel. ????

http://liane-pictures.nl