Stress en burn-out

Mocht je problemen met het korte termijngeheugen en geconcentreerd een boek kunnen lezen, dit zijn typische kenmerken van de gevolgen van langdurige stress. Als je dit herkent, dan kan ik je geruststellen: je verbeeldt het je niet dat je deze klachten hebt.

Het slechte nieuws is dat de oorzaak tussen je oren zit, namelijk in je hippocampus. Dit gedeelte van je hersenen is onder andere verantwoordelijk voor informatieverwerking. Bij langdurige stress schrompelt deze hippocampus ineen onder invloed van het stresshormoon cortisol. Cortisol is namelijk giftig voor de hersenen: de uiteinden van zenuwcellen trekken zich terug en zenuwcellen van de hippocampus sterven ook gewoon af wanneer ze langdurig met hoge cortisolspiegels in het bloed geconfronteerd worden. Op een hersenscan is zelfs zichtbaar hoe de hippocampus in grootte afneemt!

Herstellen van de burn-out volgens By Tab

Fase 1: Acceptatie

Accepteren van je huidige situatie en op zoek naar energiegevers. Zoektocht naar eigen identiteit.

Fase 2: Herstellen

Opbouwen van lichamelijke en mentale veerkracht en herstellen van de burn-out.

Fase 3: Ga het doen

Re-integratie en het toepassen van alles wat je hebt geleerd.

Let’s burn down the burn-out!

Ik luister naar je, help je om dingen echt anders te doen (of er gewoon mee te stoppen) en je krijgt hulp om je voeding, je slaap, je ademhaling en je lichaamshouding te verbeteren.

Bovendien krijg je praktische handvatten aangereikt die je eenvoudig in je dagelijks leven kunt toepassen. Zo kom je al heel snel weer wat beter in je vel te zitten en krijg je weer grip op je eigen leven.

Heb je mij tussen de sessies door een keer nodig? Ik reageer altijd binnen 24 uur op je vragen! Ik begrijp namelijk dat je niet alleen ziek bent tijdens de sessies. 🙂

http://liane-pictures.nl