Tabitha’s magische brouwsels

Hier vind je een overzicht van al mijn tincturen, elixers, aura sprays, zalven en oliën. Als je geïnteresseerd bent in het bestellen van iets, dan kan dat via e-mail: info@bytab.nl. Betaling is mogelijk met bitcoin, een betaalverzoek en voor internationale bestellingen is bankoverschrijving ook een optie. Houd er rekening mee dat alle prijzen exclusief verzendkosten zijn. Flesjes tot 20 ml kunnen verzonden worden als brievenbus pakje, zalven en grotere flesjes worden als regulier pakketje verstuurd. Alle pakketjes worden verzonden via DHL.

Madeliefjes zalf 30ml € 6,00 – 60ml € 10,00

(Bellis perennis)

Bellis betekent mooi en Perennis betekent overblijvend

De madeliefjeszalf is een effectieve oplossing voor kinderen die regelmatig buiten spelen en geconfronteerd worden met schaafplekken, blauwe knieën, schrammen en kleine wondjes. Deze zalf staat bekend om haar wonderbaarlijke eigenschappen, waardoor deze alledaagse verwondingen snel verdwijnen.

Het product fungeert als een EHBO-zalf, specifiek bedoeld voor niet-ernstige verwondingen. Het is belangrijk om vóór het aanbrengen van de zalf ervoor te zorgen dat het wondje goed schoongemaakt is, om infecties te voorkomen en de genezing te bevorderen.

Hoewel de zalf voornamelijk wordt geroemd om zijn helende werking bij buitenkinderen, is deze geschikt voor iedereen die te maken heeft met huidaandoeningen zoals eczeem, valplekken, blauwe plekken, kneuzingen en zelfs acne. De kracht van de madeliefjeszalf overstijgt leeftijd en speelgewoonten, en biedt verlichting en genezing aan een brede groep mensen.

Het madeliefje, symbool van het product, draagt een diepere boodschap met zich mee: “Je bent nooit alleen.” Deze energetische boodschap herinnert ons eraan dat er altijd een kracht is die ons bijstaat, ongeacht de uitdagingen die we tegenkomen. Het madeliefje en zijn zalf dienen als een geruststellende herinnering dat hulp en steun altijd binnen handbereik zijn.

IJslands mos tinctuur 50ml € 12,50

(Cetraria islandica)

De slijmstoffen in IJslands mos zorgen voor een verzachtende, helende en hoeststillende werking. Het werkt slijmoplossend en bestrijdt infecties. Enkele bitterzure polysacchariden maken IJslands mos tot een plantaardig antibioticum. Zo bestrijdt het de bacterie mycobacterium tubercolosis.

Door de unieke combinatie van slijmstoffen en bitterstoffen is dit kruid zeer breed inzetbaar. Het is een bekend middel voor de luchtwegen en slijmvliezen, terwijl het tegelijkertijd de spijsvertering stimuleert. Recente onderzoeken tonen aan dat het ook antioxidatieve eigenschappen heeft en dan met name in het maagdarmkanaal. Sommige van deze onderzoeken zijn specifiek gericht op het effect op de Helicobacter pylori, de meest bekende bacterie die maagzweren veroorzaakt.

Luchtwegen:
• Acute bronchitis,
• Strottenhoofdontsteking met heesheid,
• Droge hoest, prikkelhoest, kinkhoest,
• Het is een adjuvans bij zowel astma als tuberculose.
• Verzachtend voor keel en stembanden

Spijsvertering
• Ondersteunt de eetlust en de vertering.
• Ondersteunt de vrouwelijke genitale gezondheid.
• Draagt bij aan de goede werking van het immuunsysteem.
• Beschermt de maagwand
• Voor een goed zuur-base evenwicht in de maag

2 tot 3 keer daags 15 druppels, kinderen van 2 tot 15 jaar evenveel druppels als de leeftijd.

Longkruid tinctuur 50ml € 12,50

(Pulmonaria Officinalis)

Regenboogbrug, spreken vanuit diepste Waarheid, opent keelchakra.

Fysieke werking:
Slijm- en vocht afvoerend en weefsel versterkend. Bij keelpijn, hoest, bronchitis, astma en longontsteking. Versterkt de longen bij chronische aandoeningen en longemfyseem. Weerstand verhogend en aanvullend.

Psychische/ Emotionele werking:
De Longkruid opent het derde oog. Ophalen creatiekracht- en steraansluitingen. De magiër, helderziendheid, helderwetendheid. Helpt vanuit je Hoogste Waarheid te spreken, ondersteunt het keelchakra. Geeft kracht aan woorden (bezield spreken). Inzicht en draagkracht met betrekking tot Levensbestemming en Kosmische Taak. Magische Kind, Drakenkrachten

Wilgenbast tinctuur 30ml € 7,50

(Salix alba) Natuurlijke pijnstiller

In vroegere tijden werd er op een stukje wilgenbast gekauwd om pijn te verlichten. De wilg bevat namelijk de pijnstillende en ontsteking werende stof salicine.

In de 19e eeuw wist men de stof uit de wilgenbast te isoleren en later kunstmatig na te maken. Dit was de voorloper van onze hedendaagse aspirine.

Omdat de stof salicine wordt geïsoleerd en dus niet langer vergezeld wordt door de looistoffen die in de wilgenbast zitten, kun je van aspirine last van de maag krijgen.

Wanneer je de wilgenbast als geheel gebruikt heb je hier geen last van. Daarom is de wilg veilig bij langdurig gebruik als pijnstiller.

Wilg kan dan ook goed worden ingezet bij artrose, artritis, chronische rugklachten, knie en heuppijn en jicht. Maar wilg helpt ook goed bij (acute) hoofdpijn en is koortsverlagend.

Contra-indicaties (niet gebruiken bij)

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of zogen. Niet geschikt kinderen onder de 12 jaar. Niet geschikt wanneer je overgevoelig bent voor aspirine.

Dosering: 25 druppels oplossen in water, max 3x daags

Blauwe Lotus tinctuur 15ml € 20,00

(Nymphaea caerulea)

Tinctuur Blue lotus – Nymphaea caerulea ook bekend als de blauwe lotus of heilige blauwe lelie, is een waterlelie die afkomstig is uit de Nijl en andere locaties in Oost-Afrika. Blauwe lotus heeft zowel een verdovend als een euforisch effect, en is in een hogere dosis licht hallucinogeen. Men zegt dat de bloem ook de seksuele opwinding verhoogt en een potentie verhogend effect heeft.

De effecten ervan combineren zeer goed met wijn, die het sociale en euforische aspect belichten. Sommige gebruikers melden ook een aangenaam gevoel van warmte rond het hoofd en bovenlichaam en een droomachtig gevoel – alsof het leven zelf een wakkere droom is.

Dit kruid kan diep ontspannend zijn voor lichaam en geest. De kalmerende eigenschappen maken het geweldig voor meditatie en yoga-oefeningen. Het geeft een mild gevoel van rust en euforie, samen met een veranderd gevoel van bewustzijn.

Mijn persoonlijke ervaring met blue lotus: Ongeveer 10 minuten nadat ik de tinctuur neem merk ik dat ik rust in mijn hoofd krijg. Daarnaast heb ik sinds ik deze tinctuur gebruik helemaal geen last meer van mijn darmen. Zodra ik het een poosje niet neem steekt het PDS zijn kop weer op. De darmen en de hersenen werken samen, het is dus in mijn lichaam een duidelijke wisselwerking.

Dosering Blauwe Lotus Tinctuur: Neem 4 tot 10 druppels in sap, water of onder de tong, 2x per dag.

Cannabis tinctuur 20ml € 25,00

(Cannabis sativa)

Deze tinctuur, die voornamelijk wordt gebruikt door mensen met slaapproblemen, heeft minimale tot geen psychoactieve effecten. Het is effectief bij pijnbestrijding, spasmen, MS en slaapstoornissen. Deze oplossing kalmeert het zenuwstelsel.

De tinctuur is afkomstig van mannelijke en vrouwelijke planten die samen zijn opgegroeid, waardoor de concentratie THC laag is en de geneeskracht hoog. Dit product is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar.

De aanbevolen dosering is tussen de 5 en 10 druppels per keer.

Cannabis olie 20ml € 30,00

(Cannabis sativa)

Let op: Dit is geen wietolie waar je high van wordt. Bij hogere dosering is er wel een licht psychoactief effect mogelijk. Advies is 5 tot 10 druppels voor ontspanning/nachtrust.

Op basis van biologische olijfolie, kalmeert het zenuwstelsel en werkt pijnstillend.

Om in te nemen en om op de huid te smeren

De olie heeft lichte psychoactieve effecten

Pijnbestrijding, spasmen, MS, slecht slapen etc. “Kalmeert het zenuwstelsel”.

De zaden zijn opgekweekt in biologische aarde en vervolgens in de volle grond tussen de palmbomen in de Middellandse Zeetuin opgegroeid.

Berkenblad tinctuur 50ml € 10,00

(Betula pendula)

In de volksgeneeskunde wordt Berk-blad gebruikt bij koorts en griep, om de bloeddruk en hormonen te reguleren, om de weerstand te verhogen en bij een zwakke spijsvertering- en leverwerking. Dit laatste is o.a. te danken aan de bittere smaak van de blaadjes want een bittere smaak in de mond activeert de spijsvertering.

Stimuleert de nieren: Berkenblad kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen omdat het een diuretisch effect heeft en de nieren helpt om overtollige afvalstoffen, vocht en zout uit het lichaam te verwijderen.

Werkt ontstekingsremmend: Berkenblad zit vol met antioxidanten en flavonoïden en heeft daardoor ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verlichten van ontstekingen in het lichaam, zoals (reumatische) gewrichtspijn.

Versterkt het immuunsysteem: Berkenblad bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het beschermen van het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen.

Verbetert de spijsvertering: Berkenblad kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verlichten van maag- en darmklachten.

Ondersteunt het skelet en gebit: Berkenblad bevat mineralen zoals calcium en magnesium die belangrijk zijn voor gezonde botten en tanden.

Het gebruik van Berkenblad is algemeen erg veilig in gebruik. Maar bij oedemen door nier en/of hartfalen mogen preparaten van Berk alleen op arts voorschrift worden gebruikt. Als je medicijnen gebruikt tegen hartritmestoornissen, hartglycosiden, lithium, kalium drijvende diuretica, kalium sparende diuretica en astma overleg je eerst met je arts of je Berkenblad mag gebruiken.

Gebruik 3 maal per dag 15-20 druppels Kinderen van 2 – 15 jaar evenveel druppels als hun leeftijd.

Kurkuma tinctuur 30ml € 12,50

(Curcuma longa)

Kurkuma draagt bij tot het behoud van gezonde gewrichten en botten. Als natuurlijke antioxidant helpt hij de lever gezond te houden en draagt hij bij tot het spijsverteringscomfort. Kurkuma ondersteunt ook het immuunsysteem en bevordert het de weerstand.

Wat is er allemaal mogelijk met deze tinctuur…

Natuurlijk is Kurkuma, buiten dat het enorm geneeskrachtig en gezond is ook een fijne smaakmaker.Een paar druppeltjes in de thee, door de soep op in een dressing of door een smoothie… het kan allemaal.Als je verkouden bent, doe dan enkele druppels in heet water, hang een handdoek over je hoofd en adem de tinctuur damp in. Kurkuma is namelijk ook goed voor je bronchiën.

Kurkuma is bacteriedodend, het is dus ook zeer effectief om een paar druppeltjes in de monddouche te doen en even lekker te spoelen.

De dagelijkse dosering is 10 druppels per dag (2×5), de tinctuur is behoorlijk sterk dus neem niet te veel, anders ga je ontgiften… op de wc.

Shumann transformer spray € 20,00

“De hartslag van de aarde” (7.83 hz)

Dompel jezelf onder in de helende vibraties van de Schumann resonantie met deze Aura Spray, verrijkt met hematiet en magnetiet. Deze krachtige combinatie creëert een uniek magnetisch veld dat de balans herstelt. Doordrenkt met de Schumann frequentie van 7.83 hertz, die met stemvorken in maanwater uit het Pineo gebergte is gezet, versterkt deze spray de aura en verbindt je met de natuurlijke harmonie van de Aarde. Activeer je zelf genezende vermogens, bescherm jezelf tegen schadelijke straling en ontdek nieuwe inzichten terwijl je de balans tussen geest en lichaam herstelt.

HSP Protection spray € 15,00

* Afgestemd tijdens de nieuwe maan van 8 april 2024 *

Bescherming tegen energetische aanvallen uit je omgeving van personen, Elektro smog zoals tv, 4/5g en WiFi, maar ook van entiteiten.

Het werkt ook als een paraplu om zo tijdelijk de energetische informatie buiten te houden. Er zijn tenslotte momenten het niet handig is, dat je wordt lastiggevallen. Je bent even niet beschikbaar, je bent even offline.

Ook te gebruiken als roomspray om ruimtes rustig te houden. Geweldig om in slaapkamers te gebruiken vooral die van kinderen. Om de energie continu in de kamer te houden kun je een zoutbakje maken.

Neem een glazen potje en vul dit met Himalaya zout of een ander zout dat je voor handen hebt. Spray het er een paar keer op en zet het potje in de buurt van het bed neer. Je zal merken dat je veel makkelijker en ongestoord kunt slapen. De ruis is als het ware van de lijn.

Energetische chakra sprays 50ml € 15,00

Complete set van alle 7 chakra sprays, de Shumann spray en de HSP spray € 100,00

Mijn chakra sprays zijn liefdevol en zorgvuldig bereid. Het resultaat is een spiritueel en energetisch effectief product dat aan de hoogste eisen voldoet. Een opvallende, betoverende geur, met een gevoelig en diepgaand effect op de verbonden chakra.

Wortel chakra sprayMuladhara 1e Chakra spray

Staat in verbinding met: het centrale zenuwstelsel, wervelkolom, genitaliën.

Ingrediënten: Jojoba, Patchoeli, Rozenhout, Frankincense, Basilicum, Kaneel, Lemongrass, Vetiver, Rode Jaspis

Sacraal chakra spraySwadisthana 2e Chakra spray

Staat in verbinding met: de vochtbalans, bloeddruk, genitaliën.

Ingrediënten: Jojoba, Rozenhout, Ylang ylang, Sandelhout, Pepermunt, Kamille, Oranje Calciet

Zonnevlecht chakra sprayManipura 3e Chakra spray

Staat in verbinding met: spijsvertering, zenuwstelsel.

Ingrediënten: Jojoba, Den, Jeneverbes, Lavendel, Venkel, Vetiver, Tijgeroog

Hart Chakra spray Anahata 4e Chakra spray

Staat in verbinding met: bloedbaan, hart, lymfesysteem.

Ingrediënten: Jojoba, Benzoë, Rozenhout, Ylang ylang, Geranium, Palmarosa, Petitgrain, Aventurijn

Keel Chakra sprayVishuddha 5e Chakra spray

Staat in verbinding met: schildklier, de groei van het skelet en interne organen.

Ingrediënten: Jojoba, Geranium, Jeneverbes, Mirre, Scharlei, Wilde Kamille, Bergamot, Sodaliet

3e oog Chakra sprayAjna 6e Chakra spray

Staat in verbinding met: de endocriene klieren. (Dit zijn klieren die hormonen aanmaken zoals de hypofyse en de schildklier).

Ingrediënten: Jojoba, Jeneverbes, Ceder atlas, Petitgrain, Pepermunt, Frankincense, Lapis Lazuli

Kruin Chakra spraySahasrara 7e Chakra spray

Staat in verbinding met: het hele lichaam.

Ingrediënten: Jojoba, Benzoë, Mirre, Rozenhout, Sandelhout, Frankincense, Amethist

Duindoornzalf (Prunus armeniaca)      

30ml € 6,00                             

60ml € 11,00

Duindoorn houdt de huid vol en stevig, onderhoudt een gezonde huidconditie.

Carotenoïden werken als antioxidant en helpen de huid tegen zonneschade te beschermen.

Deze zalf zorgt voor een gezonde en stralende teint. 

Er zit in deze zalf ook wat Geranium olie. Geranium olie heeft een rustgevende werking waarbij het innerlijk evenwicht hersteld wordt en je je weerbaarder voelt tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Smeerwortelzalf (Symphytum officinalis)   

30ml € 6,00

60ml € 11,00

De allround kruidenzalf die in geen medicijnkastje mag ontbreken.

Blauwe plekken, sportblessures, verstuikingen, botbreuken, schaafwonden, maar ook voor Kloven, slecht genezende schone wonden, reuma, jicht, artritis…

Nog meer?

Ja, namelijk:

Ontstekingen, acne, zweren steenpuisten, bloeduitstortingen, spierpijn, zenuwpijn.

Ik denk dat dit het ongeveer wel is… en nog: vochtophoping en zwelling zoals bij aambeien, spataderen, littekens, huiduitslag, koortslip, wallen, psoriasis en eczeem.

Wietwortelzalf (Cannabis sativa)   

30ml € 15,00

60ml € 25,00

De betere versie van de wietzalf!

In een (schriftelijk) onderzoek uit 2017 wordt besproken waarom wiet-wortelzalf medicinaal in te zetten is. De wortels van de plant hebben een reeds lange geschiedenis en de verhalen over medicinaal gebruik gaan al duizenden jaren terug. Helaas lijken de verhalen van toen, soms onbelangrijk in het nu. Zonde, want cannabis wordt in diverse vormen al zeer lange tijd ingezet als medicijn.

Ooit werd beschreven dat een afkooksel van de wortel in water, zou kunnen worden gebruikt om stijfheid in de gewrichten, jicht en aanverwante aandoeningen te verlichten. Zo rond de 17e eeuw adviseerden ook verschillende kruidenartsen om de cannabis-wortel in te zetten bij deze kwalen. De huidige beschikbare gegevens over de farmacologie van de wortelcomponenten van de cannabisplant, bieden aanzienlijke ondersteuning voor de historische beweringen over de klinische werkzaamheid. Het zou raadzaam zijn heronderzoek te doen naar de werking van preparaten van hele wortels op inflammatoire en kwaadaardige aandoeningen, maar dan met behulp van moderne wetenschappelijke technieken.

Het heeft een positief effect bij kneuzingen en blauwe plekken, maar ook acne kan verminderen of zelfs verdwijnen bij het gebruik van deze zalf. Hieronder een kleine opsomming van huid en/of inwendige problemen, waar het smeren van wiet-wortelzalf bij kan helpen:

• Eczeem

• Psoriasis

• Acne

• Kneuzingen/verstuikingen                                                                                         

• Artrose/reumatische pijnen

• Blauwe plekken

• Schimmelinfecties

• Kalknagels

• Droge huid

• Striae

• Brandwonden/verbranding door de zon