Rouw en verlies

Neem nu contact op

Alles verandert, niets blijft hetzelfde!

Laat je hele leven niet beheersen door deze nieuwe wending. Ik kan je helpen om je nieuwe situatie, op een andere manier te leren bekijken. Het negatieve omvormen tot het positieve. Zodat jij op een gezonde manier, en als een rijker persoon, in de volgende fase komt.

Mijn trajecten zijn een intensieve en persoonlijke aanpak die jouw levenskwaliteit verhoogt. Mijn doel is om in een relatief korte periode tot mooie resultaten te komen.

Het is een proces

Je mag niet verwachten dat zo’n traject in een uurtje of op een avond gerealiseerd is, wanneer het gaat over een resultaat of een situatie die zich gedurende maanden of jaren heeft ontwikkeld. Het heeft dus ook tijd nodig om verandering in gang te zetten.

We gebruiken onze tijd efficiënt maar op jouw tempo. We gaan doortastend te werk met de nodige zorg en respect voor jouw grenzen. Hierdoor kom je tot inzichten en je kan bewuste keuzes maken om zo jouw doelstellingen beter te kunnen bereiken. Het zullen doorleefde stappen zijn die je zet omdat de antwoorden, inzichten, beslissingen en motivatie van binnen uit komen!

Wanneer is het tijd om mij in te schakelen

• 3 tot 4 maanden na het overlijden van een dierbare of na een ingrijpend verlies. Je bent dan in staat om enigszins met afstand naar jezelf en je reacties te kijken.

• Als je er zelf behoefte aan hebt. Je loopt ‘vast’, er lijkt geen beweging in je rouwproces te zitten.

• Je hebt geen idee wat je beter wel of niet kunt doen.

• Je bent vaak moe, je slaapt slecht, je maakt je zorgen over hoe het nu verder moet en of je het wel goed doet

• Er zijn weinig tot geen mensen waar je je verhaal kwijt kunt. Over je verlies praten is het belangrijkste onderdeel van verwerking. Daarvoor is het van belang om mensen in je omgeving te hebben die zonder oordeel naar je luisteren.

Door omstandigheden kan de rouw zwaarder wegen

• Als er sprake is van “verliesstapeling”, dit houdt in dat je in een korte periode veel verloren hebt. Het komt helaas erg vaak voor dat bejaarde ouders kort na elkaar sterven. Dit heeft behoorlijk wat impact op jou leven. Of je krijgt een ongeluk en verliest hierdoor een deel van je lichaam en je baan, dit zijn vaak soorten van verlies die je niet zomaar even kunt verwerken.

• Een recent verlies wakkert oud, onverwerkt verlies aan

• Het verlies zelf kan op een traumatische manier gebeurd zijn.

• Je hebt geen afscheid kunnen nemen van iemand die overleed

• Er spelen nog andere problemen een rol.
B.v. slechte familierelaties, psychische problemen, financiële problemen, werkloosheid, relatieproblemen. Schuldgevoel is ook een probleem, of het nu wel of niet terecht is.

• Verborgen verlies, b.v. het overlijden van iemand waarmee je een geheime relatie had.

De inhoud van een traject

Mijn doel is dat jij een metamorfose ondergaat en jezelf helemaal onder controle krijgt. Je trauma’s zijn weg, je zelfvertrouwen is terug. Je hebt een positieve kijk op jouw leven en op jouw lichaam.

Omdat ieder mens uniek is kan ik niet zeggen wat jij als persoon nodig hebt. Normaal gesproken zullen er tussen de 8 en 12 sessies nodig zijn om jou in je kracht te zetten. Mijn manier van begeleiden is op de HBS manier. Dit betekent: Holistisch Boeddhistisch Systemisch.

Het is dus van zeer groot belang dat jij bereid bent om ook op ziels niveau te werken. Je kunt het ook intuïtief werken noemen.

Wandelend op het strand coachen behoort tot de mogelijkheden. Dit is een unieke en krachtige werkvorm: het brengt ons niet alleen fysiek maar ook mentaal in beweging en stimuleert tot creatieve en verhelderende inzichten.

Neem nu contact op